0

Tooted ostukorvis

  • Ostukorv on hetkel tühi.
Vaata ostukorvi  
OSC Transport

Suitsuahjud

Suitsuahjud


MINI suitsuahjud

 

Suitsuahi mahutab kuni 3 suitsutusresti
Sobib kasutamiseks välitingimustes. Hind sisaldab suitsutusreste ja transporti. Eritellimuse võimalus

Suitsuahjud

KUUMSUITSUAHI
TAMME MINI


Hind: 342.00
LAOS OLEMAS
VAATA LÄHEMALT

MAXI suitsuahjud

 

Suitsuahi mahutab kuni 5 suitsutusresti
Sobib kasutamiseks välitingimustes. Hind sisaldab suitsutusreste ja transporti.

Suitsuahjud

KUUMSUITSUAHI
TAMME MAXI


Hind: 480.00
LAOS OLEMAS
VAATA LÄHEMALT

Suitsuahjude kasutusjuhend:

Suitsuahjud valmistame kvaliteetsest lehtterasest, välisilme mitmekesistamiseks kasutame käepidemete ja jalgade valmistamisel sepisdetaile.

Suitsuahjude mõõtmed:

MINI 
Kõrgus: 820 mm
Laius: 400 mm
Sügavus: 400 mm

MAXI
Kõrgus: 1280 mm
Laius: 500 mm
Sügavus: 500 mm

Suitsuahju kasutamine:
- Suitsuahjud on mõeldud kasutamiseks välitingimustes. Enne toidu valmistamist kütke suitsuahju tühjalt, et kõrvaldada kattevärvi kuumenemisel tekkivad lõhnad.
- Kõik vannid ja restid tuleb enne kasutamist korralikult pesta.
- Tulekoldes võite kasutada kütmiseks igasugust puitu kuna suitsuruum on eraldatud koldest. Suitsuahju konstruktsioon on topeltseinaline, seinte vahel liikuv küttesuits ja
kuumus hoiab suitsutuskambris ühtlast temperatuuri.
- Suitsu saamiseks kasutage lepa saepuru või laastu, mis asetage vastava panniga suitsuruumi põhjale. Erinevate maitsete saamiseks lisage kirsi- või õunapuu laaste.
- Esimesele riiulile pange rasvakogumise pann. Rasvapannile võib panna eelnevalt pestud ja kuumutatud liiva, mis takistab rasva süttimist ja suitsemist .
- Suitsutatav kala või liha asetage restidele või riputage ahju laes olevate konksude otsa. Parima tulemuse saamiseks ei tohi riputatud kalad (liha) omavahel kokku
puutuda.
- Suitsuruumi temperatuuri saate reguleerida tuhasahtliga ja suitsutusruumi uksega. Liiga kõrge temperatuur ei anna parimat tulemust.
- Kala suitsutamisel hoidke suitsuruumi uks 10 – 15 minutit avatuna, et aurustuks liigne niiskus. Seejärel asetage paigale saepuru või laastudega pann ja sulgege uks. Väike kala (kilu, räim) valmib ca 20 minutiga. Suurematele kaladele (tursk, latikas, haug jne) kulub ca 30 – 60 minutit.
- Liha suitsutamise aeg sõltub lihatüki suurusest, samuti liha liigist. Kuna parema tulemuse saab madalal temperatuuril võib liha suitsutamiseks kuluda kuni 20 tundi.
- Ahju saate kasutada edukalt ka praeahjuna või küpsetusahjuna kui jätate panni laastudega panemata.

Kasulikud viited:
- Väikese kala ( kilu, räim jne) suitsutamisel maitsestage kalad jämeda soolaga pärast kala valmimist.
- Suuri kalu on soovitav hoida enne suitsutamist 1 tund keskmise tugevusega soolvees. Enne suitsuahju panemist loputage kalad puhta veega ja kuivatage.
- Kana keetke enne suitsutamist kergelt soolases vees, seejärel suitsutage. 
- Liha võite suitsutada eelnevalt soolatuna toorelt või keeta eelnevalt nõrgas soolvees ja seejärel suitsutada. Ilusa värvi saamiseks on soovitav pikka suitsutusaega nõudvad
lihatooted mähkida marlisse või kasutada spetsiaalset suitsutuskilet.

Ohutus:
- Ettevaatust, suitsuahjude väliskest kuumeneb!
- Paigaldage suitsuahi kindlale alusele.
- Ärge kasutage suitsuahju kergestisüttivate materjalide läheduses.
- Vältige suitsuahju ümberpaigutamist suitsutamis- või küpsetamisprotsessi ajal.
- Suitsuruumi ja tulekolde uste avamisel ja sulgemisel, samuti restide ja pannide väljavõtmisel ja ahju panemisel kasutage alati kaitsekindaid.
- Suitsuruumi ukse avamisel võivad laastud (saepuru) süttida, seetõttu valmistage eelnevalt ette koht, kuhu pann ohutult paigutada. Laastude ( saepuru) süttimisel eemaldage pann ettevaatlikult ahjust ja paigutage see eelnevalt ettevalmistatud kohale. Kasutage kustutamiseks tulesummutusvaipa.
- Ärge jätke suitsuahju juurde järelvalveta lapsi ja vanureid.
- Ärge lubage suitsuahju juurde alkoholi, ravimite või narkootiliste ainete mõju all olevaid inimesi
- Ärge kuumutage suitsuahjus toiduks kõlbmatuid aineid.
- Vältige suitsuahjude kütmiseks mittemõeldud materjalide (süsi ja muud ülikõrge kütteväärtusega ained) kasutamisest tuleneda võivat ülekütmist.

Hooldus:
- Tühjendage pärast suitsuahjude jahtumist tuhasahtel ja tulekolle.
- Peale kasutamist peske korralikult restid ja vannid.
- Puhastage regulaarselt suitsuahju suitsuruumi.
- Hoidke ahju vihma ja muu niiskuse eest kaitsva varju all.

Garantii:
- Tootja annab nõuetekohaselt ekspluateeritavale suitsuahjule garantii kestvusajaga 24 kuud suitsuahju ostmise päevast alates.
- Suitsuahjude omavolilisest (tootjaga kooskõlastamata) ümberehitamisest ning ülekütmisest tulenevate tagajärgede ja kahjustuste eest suitsuahju tootja ei vastuta.

EESTI MEISTRITE KÄSITÖÖ

Viruraud.ee on saunaahjude, suitsuahjude, grillide ja boilerite tehase e-pood. Kõik tooted valmivad meie sepikojas Eesti meistrite käsitööna. Viruraud.ee klientide arv kasvab kiiresti tänu väga hea hinna ja kvaliteedi suhtele. Kõikidel toodetel on tehasegarantii 2 aastat.

LIITU UUDISKIRJAGA
Miks liituda uudiskirjaga?

Aeg ajalt tekib võimalus müüa kaupa tavahinnast odavamalt. Selleks loome sooduskoodi mida saab kasutada toodete ostmisel e-poest.

VÕTA MEIEGA ÜHENDUST

Valge Hunt OÜ
Registrikood: 14164550
Aadress: Laki 14A, Tallinn 12615, Eesti
Telefon: +372 55 636 120
E-post: info@viruraud.ee

KOOSTÖÖPARTNERID
OSC Logistika